Latijnse dag, lessen en congres van ATHENAEUM ILLUSTRE in maart 2014

In vervolg op de vooraankondiging van de Dies Latinus in 2014 in Leiden, kunnen we inmiddels aankondigen dat ATHENAEUM ILLUSTRE in maart 2014 ook weer een aantal dagen zal organiseren in Amsterdam om belangstellenden in Nederland kennis te laten maken met het Latijn als taal.

We zullen ook deze keer talrijke eloquente gasten uit het buitenland ontvangen, onder wie wederom de Latinist Luigi Miraglia uit Rome en deze keer ook, voor het eerst, professor Wilfried Stroh uit München, vermaard om zijn Latijnse welbespraaktheid en zijn nu al klassieke boek: Latein ist tot. Es lebe Latein!

De bijeenkomsten zullen achtereenvolgens zijn:
* donderdag 20 maart 2014: de Latijnse dag (Dies Latinus) in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden
* vrijdag 21 maart 2014: Latijnse lessen in het Latijn speciaal voor gymnasiasten (Scholae Latinae gymnasiorum discipulis) aan het Cygnus Gymnasium in Amsterdam
* zaterdag 22 maart 2014: Latijnse lessen in het Latijn voor alle belangstellenden (Scholae Latinae omnibus) aan het Cygnus Gymnasium in Amsterdam
* zondag 23 maart 2014: ons tweede Latijncongres (Latinitatis Conventus) in de Agnietenkapel, UvA

U kunt de activiteiten onafhankelijk van elkaar bijwonen. De activiteiten zijn, behalve de lessen voor gymnasiumleerlingen op vrijdag 21 maart, voor iedereen toegankelijk die zich heeft aangemeld (zover er plaats is). Bezoek de afzonderlijke pagina’s voor nadere informatie en (voor)aanmelden.

Posted in Dies Latini

Eerstkomende activiteiten