Dies Latinus et Nox Græca

Dies Latinus et Nox Græca

Loading Map....

14 April 2016
12:30-20:30

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden

DIES LATINUS et NOX GRÆCA

 

In het geheel verbouwde Rijksmuseum van Oudheden in Leiden zal Atheneum Illustre weer een dag en een avond organiseren voor alle geïnteresseerden in de interactieve leermethoden voor Latijn en Grieks. De activiteiten zijn kosteloos en voor iedereen toegankelijk die zich heeft aangemeld via de website van het Rijksmuseum van Oudheden.

Dit jaar zal de dag uit de volgende onderdelen bestaan:

 

DIES LATINUS

Boekpresentatie van Een Bizarre Odyssee (La extraña odisea) (13.00 – 14.00)

In dit boek beschrijft de Spaanse classicus en dichter Carlos Martínez Aguirre op geestige en scherpe wijze zijn dwalingen door de wereld van de Klassieke Talen en hoe deze hem tot uitdagende nieuwe inzichten hebben geleid. Het boek werd onlangs vertaald naar het Nederlands door dr. Martin Baasten (Universiteit Leiden). Carlos Martínez Aguirre zal persoonlijk zijn boek in het Latijn presenteren. Hierna zal Martin Baasten het eerste exemplaar van zijn vertaling plechtig overhandigen aan Marietje d’Hane-Scheltema.

Workshops (14:00 – 16:00)

Ook dit jaar zullen docenten uit binnen- en buitenland diverse workshops komen geven. Er zijn twee rondes van ieder 50 minuten. Deelnemers kunnen voor iedere ronde uit drie verschillende workshops kiezen. Aanmelding voor de workshops verloopt via de website van het RMO.

Ronde 1:
1. Introductie in het actief Latijn en proefles
2. Les in het actief Grieks
3. Rondleiding door het museum in het Latijn

Ronde 2:
1. Actief Latijn voor gevorderden
2. Les in het actief Grieks
3. Rondleiding door het museum in het Latijn

Discussie en afsluiting (16.00 – 16.30)

Na afloop van de workshops zal er gelegenheid zijn voor vragen en discussie. Deelnemers mogen vragen stellen, in het Nederlands of Latijn, en hun bevindingen delen met andere deelnemers. Om 16.30 wordt de Dies Latinus afgesloten en  kunnen deelnemers naborrelen in de Tempelzaal van het museum.

 

NOX GRÆCA

Van 19.30 tot 20.30 zal de Nox Graeca plaatsvinden in de prachtige Tempelzaal van het museum, onder leiding van dr. Juan Coderch (University of St Andrews). De Nox is een introductie tot het actief Grieks als lesmethode voor iedereen die geïnteresseerd is.

Posted in